Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

FBC Lerum

3 - 3
Rydbergshallen
10 januari 2009
16:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: FBC Lerum - IBK Tygriket 99

Det var ett luggslitet Tygriket som begav sig till Lerum för att avverka årets första match. Med fem ordinarie spelare borta och endast ett fåtal sporadiska träningstillfällen under julledigheten var inte förhoppningarna särskilt högt ställda inför matchen.

Inledningsvis såg det inte heller ut att bli en särdeles angenäm eftermiddag i Rydsbergshallen för de svartklädda gästerna. Misstagen avlöste varandra och det kändes som en tidsfråga innan Lerum skulle pilla in ledningsmålet. Men efter den trevande starten spelade man upp sig allt mer och matchen vägde över åt Tygrikets håll. I den tredje perioden var spelet närmast konstant förlagt i hemmalagets zon men ändå lyckades man inte knyta åt säcken och bärga de tre poängen. Lerum tilläts något slumpmässigt kvittera och mot slutet skapade båda lagen chanser som mycket väl kunde resulterat i ett avgörande.

Oavgjort får väl därför ses som tämligen rättvisande även om det svider att tappa en tvåmålsledning i sista perioden. Men som sagt, utifrån de förutsättningar man hade var en poäng trots allt ett gott dagsverke.

Den stora frånvaron i spelartruppen var dock inte enbart av ondo. För detta innebar att dörren öppnades för en efterlängtad comeback. Publikfavoriten och bolltrollaren Christian "Chrosch" Johansson dammade av stickan efter ett och ett halvt års speluppehåll och visade stundtals prov på gammalt gott lekhumör. Däremot var inte konditionen på topp och bytena blev allt kortare ju längre matchen led, till Hiawathas stora förtret. Den lille indianen fick köra extralånga byten och springa som aldrig förr. Som tack för denna uppoffring belönades han med kramp och allmän utslagenhet efter matchen. Men vad gör man inte för laget och ett comebackande bollgeni.

Huruvida Christian återfinns i laguppstälning vid fler tillfällen under våren återstår att se, men roligt hade han ute på planen så länge han orkade i alla fall. Och har Chrosch roligt vet alla som känner honom vad han kan prestera. Alla innebandyälskare i bygden lär hålla tummarna att han nu kör vidare säsongen ut.

I örigt svarade rättskipare Haglund och Olsson i vanlig ordning för en solid insats. Alltid en fröjd att spela med sådana domare.

Till sist:
Kongo fyllde 60 under dagen och hade därför lejt en "stand in" att köra bussen. Därmed blev resan allmänt behaglig och hallen hittades med en gång. Kongo själv firade med pompa och ståt hemma i det Laurénska palatset och uppvaktades framåt småtimmarna av några framstående profiler ur spelartruppen. Födelsedagsbarnet lovade att vara tillbaka till nästa resa med nya krafter och då blir det åka av igen.

Matchfakta:
FBC Lerum - IBK Tygriket 99 3-3 (1-1, 0-1, 2-1)

0-1 Daniel Eliason (Andreas Ljunggren
1-1
1-2 Kristoffer Arvidsson (Björn Andersson)
1-3 Daniel Eliason (Christian Johansson)
2-3
3-3

Skott: 43-38
Publik: 141
Utv: FBCL 3x2, TT99 2x2
Domare: Tomas Haglund & Stefan Olsson

Hôven
¤¤¤ Ella
¤¤ Hiawatha
¤ Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 0 4 2
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 1 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
David Kristensson 1 0 0 0 0
Martin Andersson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 11 okt 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - FBC Lerum 3 - 4